Programma - Zondag 9 juni

Het programma op zondag staat in teken van de optocht door het dorp en de wedstrijden in diverse disciplines.

10:00 uur – Ontvangst

Op zondag kan iedereen vanaf 10.00 uur s’ morgens terecht op het Jan van Dooren paviljoen en zullen zachtjesaan alle gildebroeders en -zusters zich verzamelen onder het genot van een kopje koffie / thee.

12:30 uur – Optocht

Vanaf half 1 gaan we opstellen voor de optocht met 28 gildes door ons mooie Aarle. Als alle gildes zich verzameld hebben op het hoofdveld langs het Hagelkruis zullen alle gildebroeders massaal naar voren trommen naar de ere-tribune geleid door de Kringkapitein Dennis van Hout.
De vendeliers stellen zich ondertussen op om na de welkomst- en openingswoorden door de burgemeester Yves de Boer, de hoofdman Jos van den Heuvel en Kringvoorzitter Toon Berg een massale vendelgroet te brengen aan alle gasten en aanwezigen.
Daarna volgt het slangendefilé, waar voorop de standaardruiters zullen gaan, gevolgd door de tamboers, gildevlaggen, Koningen en Keizers, overige stokkendragers en vendeliers richting feesttent.

15:00 uur – Aanvang wedstrijden

Aansluitend beginnen om 15.00 uur de wedstrijden in allerlei disciplines:

  • standaardrijden
  • vendelen
  • trommen
  • bazuinblazen
  • kruisboogschieten
  • geweersschieten

Ondertussen zorgt de DJ in de tent voor feestelijk vermaak.

19:00 uur – Prijsuitreiking

Na afloop van de wedstrijden zal rond 19.00 uur de prijsuitreiking zijn. Rond 21.30 uur zal het gildefeest ten einde zijn.

Locatie

Het Jan van Dooren Paviljoen, Hagelkruisweg 30, en de omliggende velden vormen het gildefeestterrein tijdens de gildefeesten van het OLV Gilde.


Bekijk de plattegrond van het gildeterrein

Neem vrijblijvend contact met ons op

"*" geeft vereiste velden aan