Programma - Zaterdag 8 juni

Het programma op zaterdag staat in het teken van de heilige mis, het huldigen van de jubilarissen en een knallend muzikaal avondprogramma.

13:30 uur – Ontvangst

Op zaterdag verzamelen de Laarbeekse gilden en delegaties van de overige Peellandse gilden vanaf ongeveer half 2 op het Jan van Dooren Paviljoen. Ook de burgemeester of diens plaatsvervanger zal dan aanwezig zijn inclusief enkele genodigden.

14:30 uur – Huldiging jubilarissen

Rond half 3 worden de jubilarissen gehuldigd; Dekenschrijver Jos van de Ven (60 jaar lid),  Koning Jos Gruijters (25 jaar lid) en Kailey Gruijters (25 jaar lid). Allereerst door het gilde zelf en daarna door de kringvoorzitter, Dhr. Toon Berg.

16:00 uur – Heilige mis

Na de huldiging vertrekken we om half 4 in optocht naar de Onze Lieve Vrouwe kerk waar om 16.00 uur een plechtige eucharistieviering plaatsvindt, geleid door de Vicaris Generaal.

Na de heilige mis zal buiten de eed van trouw worden afgelegd aan het Wereld en Kerkelijk Gezag door met het hoofdvaandel 3x rechts en 3x links over hun hoofden te zwaaien en daarna nog een vendelgroet, waarna we weer terug marcheren naar het gildeterrein.

18:30 uur – Receptie

Vanaf ongeveer 18.30 start de receptie van de jubilarissen met aansluitend de feestavond.

20:00 uur – Feestavond

De feestavond wordt geopend door vendeliers die op de klanken van ‘Brabant’ van Guus Meeuwis hun kunnen laten zien. Daarna verzorgt de LEKKE BAND band uit Tilburg tot 01.00 uur een avondvullend muzikaal programma.

Locatie

Het Jan van Dooren Paviljoen, Hagelkruisweg 30, en de omliggende velden vormen het gildefeestterrein tijdens de gildefeesten van het OLV Gilde.


Bekijk de plattegrond van het gildeterrein

Neem vrijblijvend contact met ons op

"*" geeft vereiste velden aan