Vader en zoon vieren 25-jarig jubileum bij het OLV Gilde

AARLE-RIXTEL - Een jubileum is altijd bijzonder, maar wanneer vader en zoon samen jubileren, is dat wel heel speciaal. Jos en Kailey Gruijters zijn 25 jaar lid van het Onze Lieve Vrouwe Gilde in Aarle-Rixtel. “Ik ben op het Blauwe Schutplein opgegroeid. Daar kwam het gilde ieder jaar tijdens het pleinfeest. Dat zag er, zeker voor een klein menneke, heel indrukwekkend uit. Ik begon als tamboer in 1999, later ben ik gaan vendelen omdat ik dat makkelijker onder de knie kreeg. Nu trom ik ook weer.”
Jubilarissen 2024 Jos en Kailey Gruijters | OLV Gilde

Jos, die aanvankelijk lid werd om de samen een activiteit te hebben, had al snel zijn eigen weg binnen het gilde gevonden. “Binnen het gilde ben ik altijd ‘meeloper’ geweest, want ik ging voor Kailey bij het gilde. Ik was vaak piekenier of zilverdrager. Daar komt weinig kennis of kunde bij kijken. Desalniettemin heb ik altijd genoten van de diversiteit en saamhorigheid binnen het gilde. Ondanks de verschillen tussen de leden, staan we altijd voor elkaar klaar.” Een van de hoogtepunten voor Jos was toen hij in 2010 Laarbeekkoning werd op de dag dat hij 25 jaar getrouwd zou zijn met zijn vrouw Sandra. “Dat heeft me toen veel gedaan,” vertelt Jos.

Afgelopen jaar schoot Jos nogmaals de vogel eraf. Dit keer binnen het eigen gilde. Daarmee volgde Jos zijn zoon Kailey op als koning van het Onze Lieve Vrouwe Gilde. “Normaal gesproken gaat het koningschap over van vader op zoon, maar wij zijn allebei eigenwijs genoeg om het om te draaien.” In totaal wist Jos 4 keer koning te schieten: Koning van Laarbeek, Dorpskoning, Koning van het Blauwe Schutplein en vorig jaar dan eindelijk Koning van het Gilde.

Kailey was van 2020 tot 2023 koning. Een periode waar hij – ondanks de coronamaatregelen – met veel plezier op terugkijkt. “Het is een hele eer om koning te zijn en niet voor iedereen weggelegd. Ik had me als koning voorgenomen om wat extra te doen voor het gilde. Zo ben ik de gildebroeders gaan bezoeken met hun verjaardag en hebben we afgesproken dat ons pap en ik samen het zilver gaan bijhouden.”

Tijdens de gildefeesten op 8 en 9 juni – ter ere van het 700-jarig bestaan van het gilde – vieren Jos en Kailey, samen met jubilaris Jos van de Ven, hun jubileum. Iedereen is van harte welkom op het gildeterrein (Hagelkruisweg 30 in Aarle-Rixtel) tijdens de receptie op zaterdag vanaf 18:30 uur en aansluitend de feestavond met de Tilburgse band “Lekke Band”.

 

Neem vrijblijvend contact met ons op

"*" geeft vereiste velden aan