Koninklijke onderscheiding voor Jos van den Heuvel

Laarbeek – Jos van den Heuvel uit Aarle-Rixtel is zaterdag 19 september benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn bijzondere verdiensten, onder andere voor het Onze Lieve Vrouwe Gilde uit Aarle-Rixtel. Hij ontving de onderscheiding namens de Koning via burgemeester Frank van der Meijden.

Jos van den Heuvel zet zich al 40 jaar intensief in als bestuurder en uitvoerend vrijwilliger voor het gilde. Het OLV Gilde, ook wel de Blauwe Schut van Aarle genoemd, is een gewaardeerde vereniging in Laarbeek. De vereniging bestaat al bijna 600 jaar. In 1980 startte Jos er als bestuurslid en na 9 jaar werd hij vicevoorzitter. Vanaf 1998 tot de dag van vandaag is hij de voorzitter van het gilde. Samen met anderen verzorgt hij al sinds 2007 voor het onderhoud van de gildetuin. Daarnaast geeft hij wekelijks vendellessen sinds 1981. Jos is behalve vendelzwaaier ook een goede schutter. Hij was 3 jaar Koning van het OLV Gilde en werd in het seizoen 2013/2014 Laarbeekkoning. Jos zette zich ook nog 15 jaar in als bestuurslid van de Kring Peelland Schuttersgilden, waar 22 gilden bij zijn aangesloten. Toen hij stopte als bestuurslid van de Kring werd hij er benoemd tot erelid.

Naast het vrijwilligerswerk voor het gilde zet Jos zich ook al 25 jaar in als vrijwilliger voor de bodekring. Hij is daar vanuit zijn werk bij de gemeente Deurne bij aangesloten.

De uitreiking van het lintje vond plaats tijdens de teerdag van het OLV Gilde. Daar werden diverse jubilarissen in het zonnetje gezet. Jos was een van die jubilarissen en vierde zijn 50-jarig lidmaatschap.

Neem vrijblijvend contact met ons op

"*" geeft vereiste velden aan