Kindergilde ter ere van 700-jarig bestaan OLV Gilde Aarle-Rixtel

In het weekend van 8 en 9 juni viert het Onze Lieve Vrouwe Gilde het 700-jarig bestaan. Om dit feest ook met de kinderen uit Aarle-Rixtel te vieren, geeft het gilde op donderdag 16 mei een demonstratie over het gilde op Kindcentrum Breinplein en Openbare Basisschool De Driehoek. Maar er wordt ook een heus "kindergilde" samengesteld voor deze bijzondere gelegenheid.

Kindergilde in de optocht

Op zondag 9 juni is er vanaf 13.00 uur een optocht door de straten van Aarle-Rixtel. Hieraan nemen ongeveer 30 gildes deel. Daarnaast zal ook eenmalig een heel bijzonder gilde gevormd worden: het kindergilde.

Het OLV gilde nodigt alle kinderen uit Aarle-Rixtel (en omstreken) van harte uit om ook mee te lopen in de optocht in het “kindergilde”.  De wandelafstand is ongeveer 1,5 km. Op de Aarlese basisscholen worden mooie vlaggen gemaakt en alle kinderen mogen hun eigen trommels en muziekinstrumenten meenemen voor de optocht.

Het is leuk als de kinderen deze dag in blauwe kleding komen. Na afloop is er voor alle deelnemende kinderen wat lekkers op het feestterrein bij het Hagelkruis. 

Wil jij ook meedoen met het kindergilde?

Geef je op vóór vrijdag 31 mei door een mail te sturen met je naam naar: gildefeestaarle2024@gmail.com.
Alle specifieke informatie over deze dag wordt 1 week vóór de optocht gemaild naar alle deelnemende kinderen. 

 

Neem vrijblijvend contact met ons op

"*" geeft vereiste velden aan