Henk van der Velden benoemd tot erebroeder

Aarle-Rixtel - Tijdens de jaarlijkse teerdag van de Blauwe Schut in Aarle-Rixtel is Henk van der Velden toegetreden tot het illustere gezelschap van Erebroeders, een onderscheiding die zeer sporadisch wordt uitgereikt.

Henk is dit jaar gestopt als bestuurslid en penningmeester van het gilde. Hij was zeer nauwgezet en er ging geen cent de deur uit of Henk moest tot in detail weten waarom en waarvoor. Zijn opvolger is wat dat betreft in een gespreid bedje gekomen en kan altijd nog terugvallen op de ervaring van Henk.

Henk heeft echter nog veel meer gedaan bij de Blauwe Schut. Zo was hij Koning, vicevoorzitter, schutter, schietleider, vendelier, tamboer, commandant en bestuurslid van de stichting activiteiten OLV gilde. Verder was Henk samen met Henk van de Ven bouwmeester van het ‘Jan van Doorenpaviljoen’, waar ze erg trots op zijn. Momenteel blijft Henk nog zeer actief en is hij nog vrijwel dagelijks te vinden om en bij het gildepaviljoen. Sinds kort is hij ook toegetreden tot de schietcommissie van Kring Peelland. In februari is Henk ook onderscheiden met de Laarbeekse vrijwilligerspenning. Voor al deze activiteiten kan er geen andere beloning zijn dan het Erebroederschap. Na veel lovende woorden van hoofdman Jos van den Heuvel kreeg Henk de onderscheiding opgespeld en waren er bloemen voor zijn vrouw Maria. Als gilde mogen ze blij zijn met zo’n bezige bij.

Bron: MooiLaarbeek

Neem vrijblijvend contact met ons op

"*" geeft vereiste velden aan